Friday, July 27, 2012

Domates Sosu Tarifi







Bu tarifte hafif pişirilip konservelenmiş domates kullanılır. Sosun yapımın da şarap alternatifi

olarak tavuk suyu veya haşlanmış sebze suyu kullanılabilir. Sonuç sizin için yine değişmeyecek

kısa sürede ve kolaylıkla hazırlanan sos oldukça lezzetli olacaktır.

Malzemeler (8 kişilik)

400g konserve domates

1 4/5 çay bardağı domates salçası (170g)

4 yemek kaşığı taze kıyılmış maydonoz

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı tuz

1/4 tatlı kaşığı karabiber

6 yemek kaşığı zeytinyağı

4/5 çay bardağı doğranmış soğan

1 1/5 çay bardağı beyaz şarap (yerine aynı miktar tavuksuyu veya haşlanmış sebze

suyu kullanılabilir)

Yapılışı

1- Domatesi, salçayı, maydonozu, sarımsağı, kekiği, tuzu ve karabiberi blendırdan geçirin.

2- Orta boy bir tavaya zeytinyağını koyup ince doğranmış soğanı yumuşayıncaya kadar

yaklaşık 2 dakika kavurun. Üzerine blendırdan geçirdiğiniz karışımı ve şarabı ilave edip sos

kıvamına ulaşıncaya kadar pişirin. (Yaklaşık 30 dakika sürecek pişirme esnasında arasıra

karıştırarak dengeli pişmesini sağlayın.) Sosunuz hazır afiyet olsun.





No comments:

Post a Comment