Doğum günü pastası, gün pastası ve bilimum her türlü eğlence ortamında dostlarınıza hazırlayabileceğiniz gösterişli bir pasta tarifi olan Kivili Kuşaklı Pasta ile karşınızdayız. Beğenmenizi umarak sizi tarifle baş başa bırakıyoruz.
1 adet kakaolu pasta keki
Kivili Kuşaklı Pastamızın Kreması için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı . toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı . nişasta
2 çorba kaşığı irmik
Damla sakızı
1 yumurta sarısı
Pastanın üzeri için:
- İnce ve düzgün dilimlenmiş kiviler
Pastayı süslemek için:
1 poşet toz şanti
1 çay bardağı süt
Hazırlanışı :Kreması için tencereye 4 su bardağı sütü alın.Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı söke unu,1 çorba kaşığı nişasta,2 çorba kaşığı irmiği ilave edin.Üzerine damla sakızı paçaları ve 1 adet yumurtanın sarısını ilave edin.Sürekli karıştırarak kremayı pişirin.1 adet kakaolu pasta kekinin 1.katını 1 parmak genişliğinde kesin.Yuvarlak bir cam kabı streç flim ile kaplayın.
Kabın içine arrtı şeklinde karşılıklı pandispanya hamurunu yerleştirin.Üzerine kremayı dökün.Kremanın üzerine kakaolu pastanın diğerini kabın büyüklüğünde yerleştirin.Pastayı soğumaya bırakın.Pastayı soğuduktan sonra 1 gece buzdolabında bekletin.Pastayı süslemek için 1 poşet toz şanti ile 1 çay bardağı sütü çırpın.Pastayı soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirin.Kenarlarını şanti ile süsleyin.Kivi dilimeleri ilave edip servis edin.
No comments:
Post a Comment